kolmapäev, oktoober 27, 2004

Philip K. Dick ennustas

Järgnevad ennustused on tehtud 1981. aastal Philip K. Dicki poolt ning ilmusid esimest korda raamatus The Book of Predictions

1985
By or before this date there will be a titanic nuclear accident in either the USSR or in the United States, resulting in the shutting down of all nuclear power plants.

1989
The United States and the Soviet Union will agree to set up one vast metacomputer as a central source for information available to the entire world; this will be essential due to the huge ammount of information coming into existence.

1995
Computer use by ordinary citizens will transform the public from passive viewers of TV into mentally alert, highly trained, information-processing experts


Tõenäoliselt pole absurdsemad ennustused pooltki nii huvitavad kui need, mis on väikse kohendamise abil peaaegu tõesed. Huvitav on see, et Dick tajus ära mõned trendid, kuid tegelikusest on need tsentraliseeritumad ja paindumatumad. Reaalsus võimaldab suuremat variatsiooni, kui enda ajas kinni olev inimene suudab endale teadvustada.

2 Comments:

Blogger Jüri Saar said...

Mõned loevad horoskoope, teised jälle ennustusi :)

Mulle lihtsalt meeldib see mõte, et PKD ennustused on nagu alternatiivne reaalsus, kus NSVL ei lagunenud ära või interneti asemel oli üks suur keskarvuti, millega ühendatud terminalid või viimane, mis sisuliselt tähendab blogimist! Sealt on võimalik enda reaalsus ära tunda.

Mis tuumajaamadesse puutub, siis minu arvates võiks ühe nendest uuematest "pebble tech"tuumajaamadest ka Eestisse ehitada.

13. november 2004, kell 00:23  
Blogger Jüri Saar said...

Link!

http://www.wired.com/wired/archive/12.09/china.html

13. november 2004, kell 00:24  

Postita kommentaar

<< Home