pühapäev, november 11, 2007

Tyler Cowen - blogosfäärist, auhindadest ja sisemisest majanduteadlasest

Tyler Cowen'i erudeeritus on kohati hirmuäratavalt mitmekülgne, kuid samas võimaldab tema kuulamine ja lugemine pidevat uutest ja lihtsalt huvitavatest mõtetest osa saada. Mees on väsimatu analüüsija ja sünteesija ning ei hoia enda huvitavamaid mõtteid endale või mõne teadusartikli tarvis.

Viimase paari kuu jooksul on mõned tema loengud ilusti veebi jõudnud ja EconTalk isegi temaga ühe intervjuu teinud, kus Cowen enda viimasest raamatust rääkis. Tõenäoliselt ei paku kõigile tema loengud huvi, kuid vähemalt mina leidsin igast esinemisest mõne huvitava mõtte, mida olen proovinud rohkem esiplaanil hoida.

Economics of blogging
(1 tund 20 minutit, mp4) - audio on nigel ja video jätab kõvasti soovida, kuid täitsa vaadatava ja kuulatav. Ainuüksi selle loengu põhjal annaks kirjutada päris huvitava analüüsi Eesti blogosfääri kohta, mida ma praegu tõsiselt kaalun. Ehk jõuab keegi ette? Põgusa ettekujutuse loengust annab ka Felix Salmon'i postitus Blogonomics 301 With Tyler Cowen.

Authors@Google: Tyler Cowen (50 minutit YouTube) - peamiseks teemaks on auhinnad ja nende kasutamine innovaatiliste lahenduste esiele kutsumisel. Kuna sellest teemast on Vabalogis päris palju juttu olnud ja märkimisväärses ulatuses katab see loeng minu enda magistritöö sisu, siis peaks sobima kõigile, keda valdkond huvitab, kuid kes 100 leheküljelist tööd ei viitsi läbi lugeda või lihtsalt ei leia selleks aega.

Cowen on Your Inner Economist (umbes tund, mp3) - Cowen räägib enda viimasest raamatust, mis on suunatud just laiemale publikule. Minu arvates on raamat piisavalt muhedalt kirjutatud ja täis huvitavaid täheldusi ning soovitusi, et soovitaksid seda meeleldi kõigile, kellel majandusteaduse rakendamine igapäeva probleemide lahendamisele huvi võiks pakkuda - eriti neile, kelle arvates majandusteadus on ainult raha või igav tahvliökonoomika.

Sildid: ,