laupäev, mai 28, 2005

Enne Prantsusmaa referendumi "ei"-d

Mul ei jää muud üle kui imestada, et Eesti suurimad päevalehed suudavad Euroopa Liidu põhiseaduslikust lepingust kirjutada sedavõrd pealiskaudselt.

Ei mingit juttu demokraatia defitsiidist Euroopas - europarlamendi naljategemisest või komisjoni määramisest, läbipaistvuse puudumisest (EU Referendum siin ja siin)

Ei sõnagi üüratutest kulutustest kahtlase väärtusega projektidesse - Barrosso külastusest Kreeka laevandusmagnaadi jahile ja sellele järgnenud suurele Euroopa Liidu rahasüstile paari Kreeka suuremasse projekti või sellest, kes neid ehitisi praegu haldab (vt. EU Referenudm ja EU Observer).

Ei iitsatustki sellest, miks põhiseadusliku lepingu vastaseid leidub nii paremalt kui vasakult - et äkki superriigile alust panev dokument sunnib inimestele peale konkreetset maailmavaadet, korda mille üle nad otsustaksid parema meelega valimistele, kus neil on võimalik kandidaatidelt nõuda ka vastutust.

Ei ridagi, mis annaks põhjust arvata, et kohalikud ajakirjanikud oleks põhiseadusliku lepingu teksti lugenud või veel vähem sellest midagi järeldada on suutnud või otsinud teistsugust vaatenurka tasakaaluks sellele, mida on võimalik leida Le Mond'ist või Guardianist.

On vist liiga palju loota, et nad suudaksid märgata, et mitmed institutsioonid ja ametkonnad, mis peaksid tekkima alles pärast kõigi liikmesriikide põhiseadusliku leppe ratifitseerimist, on juba loodud ja kasvavad kiiresti (European Defence Agency, European Foreign Service - vt. EU Referendum)

Kriitilise analüüsi lokkav defitsiit, elukauge ja abstraktne targutamine ning mõttetult ühekülgne teemakajastus.

Suhkrutrahvide kajastamine oli aga eilsetes päevalehtedes hale. Ainsana väärib esile tõstmist Äripäev. Kuna ametlikult on trahv veel määramata jääb lootus, et trahviküsimus natuke tervamalt ka teiste poolt esile tõstetakse.

* * *

Ennustusturud on üllatavalt täpsed olnud just poliitiliste sündmuste tulemuste ennustamisel nagu valimised ja referendumid. Tradesports pakub võimalust enda kauplemisvõimeid ka Euroopa Liidu põhiseaduslikul leppel katsetada. Praeguse seisuga on "jah" tulemuse saamine Prantsusmaal äärmiselt ebatõenäoline.

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

Я Мэвис Калос, представитель Aiicco страховой PLC, мы выдаем кредит на индивидуальных различий с доверием и чести. мы даем кредит по ставке 2%. если вы заинтересованы любезно связаться с нами по этой электронной почты компании: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) в настоящее время приступить с кредита документа о передаче ок. если вам нужно кредит создать компанию или школу, Вы очень добро пожаловать в Aiicco страховой ПЛК. Вы также можете связаться с нами по этой электронной почте: (amaah.credit.offer@gmail.com). мы можем перечислить любую сумму вы запросили для до недели.

14. jaanuar 2015, kell 20:06  

Postita kommentaar

<< Home