teisipäev, juuli 03, 2007

Hardo Pajula, David Lynch, Zimbabve - üks lõbusam kui teine

Hardo Pajula arutleb Postimehes "jätkusuutlikuse" üle jõudes järeldusele, mille sarnast võis Vabalogis lugeda juba 2005. aasta juulis. Pajulale omaselt ei puudu ka sellest artiklist väike huumor:
Nii et kui järjekordne arvamusliider taas kord nõidusliku j-tähega sõna järele haarab, võiks ta proovida enne oma nutikusele helistada.
. . . . .

Väidetavalt on kõigi aegade üks paremaid portreerlugusid kirjutatud 1996. aastal David Lynch'ist David Foster Wallace'i poolt ajakirjale Premier. Tänu Lynch'i fännide asjalikusele võib artikliga nüüd tutvuda iga inimene iseseisvalt. Parim artikli stiili edastav lause:
The first time I lay actual eyes on the real David Lynch on the set of his movie, he's peeing on a tree.
Mind suunas Lynch'i juurde tagasi uus seriaal nimega John From Cincinnati, mis näib olevat üks lynchilikumaid seriaale üle pika aja. Muide, Lynch on hakkama saanud ka uue filmiga, mis näib olevat parajalt...heh...lynchilik.

. . . . .

Tänu välismeediablokaadile imbub Zimbabvest välja maruvähe uudiseid, kuid aeg ajalt on Mugabe trikkidest siiski kirjutatud. Tänane The Times avaldas lühikese, kuid seda masendavama artikli sellest, kuidas Mugabe võitleb inflatsiooniga:
Bread and other essentials all but vanished from shops and supermarkets in Harare yesterday after President Mugabe ordered a 50 per cent cut in prices.

Price inspectors and police, sometimes armed, descended on supermarkets in the Zimbabwean capital to enforce price controls. Their intervention followed the order issued by Mr Mugabe last week in an attempt to get to grips with rampant inflation.

The result was chaos. Bags of sugar burst open in struggles between shoppers who had streamed into supermarkets. Computerised checkouts jammed, unable to cope with the rapid price changes. There was further confusion when officials forced their way into storerooms and declared stock items to be “illegal hoarding,” and ordered all goods to be moved on to supermarket floors.
Inflatsioon on Zimbabves tänaseks umbes 10 000% aastas. Inimesed on näljased ja kaotamas lootust, sest igal järgmisel päeval on nad vaesemad kui eelmisel.

Sildid: , , , ,

4 Comments:

Blogger ivar said...

See Mugabe on üks omaette tegelane.

3. juuli 2007, kell 23:25  
Anonymous Anonüümne said...

Miskipärast meenub üks võilattu murdmine.

4. juuli 2007, kell 07:18  
Blogger Paul said...

See on ikka imelik küll, kuidas inflatsioon viib hindade ametliku fikseerimiseni mis omakorda viib võilattudesse tungimiseni. Ja seda hoolimata sellest kas tegu on neegri või valgega.

Hakka või arvama, et selle taga on mingi majandusseadus või miskit. Heh, sama hästi võiks arvata, et alkoholi tarbimise piiramise kavad kukuvad ka läbi kuna nad ei ole kunagi ega kuskil oma eesmärke saavutanud. Aga selline arvamus on ju lollus ja viinatootjate propaganda.

Rahva "heaolu" ja "tervise" nimel võitlevad poliitikud ei lase ennast segada reaktsioonilisel nn "majandusteadusel" ja nn "ajaloolistel kogemustel" ehk kapitalistide propagandal. PROGRESSI EI PEATA EI ZIMBABVES EGA ENSVs!

5. juuli 2007, kell 15:46  
Blogger Marek said...

tänan Jüri, et Sa selle Pajula loo üles linkisid. ma olen vist ületöötanud, pea on laiali otsas.

11. juuli 2007, kell 03:59  

Postita kommentaar

<< Home