kolmapäev, jaanuar 31, 2007

Arengufond kogub vägesid

Tänastest lehtedest võis lugeda, et Arengufond kogub hoogu ja nõukogu esimeheks on valitud Indrek Neivelt. Juhatuse esimees selgub ilmselt kuskil märtsis, kuid strateegia raha investeerimiseks valmib alles sügisel. Vähemalt saab juba mõnda aega viidata Arengufondi seadusele.

Mind teeb jätkuvalt Arengufondi suhtes skeptiliseks tõsiasi, et nõukogu koosneb peamiselt akadeemikutest ja poliitikutest. Need inimesed, kelle põhitegevus on vähemalt mõnda aeg olnud ettevõtte juhtimine, omavad aga suurettevõtete juhtimise kogemust. Kas sellest piisab, et ära tunda võimalusi ja väikeettevõtete potentsiaali?

Võib ju öelda, et nõukogu on pigem järelevalvet teostav organ ning kõige rohkem oleneb juhatusest, kuid samas töötades ise sihtasutuses, mille juhatus annab aru ametnikest ja poliitikutest koosnevale nõukogule, on minul keeruline seda uskuda.

Jään aga huviga ootama mõõdikuid, mille järgi Arengufondi tegevuse tulemuslikust hakatakse hindama, sest siiani on jutt olnud ikka väga üldsõnaline ja ettevaatlik, kuid lõpmatuseni ei saa see kesta. Järgmine kord Arengufondist siis, kui juhtkonna ajendid on paika loksunud ja finantseerimise põhimõtted samuti.

Sildid: ,

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Tundub nii, et ootad põnevusega neid mõõdikuid, et saaks asja põhja lasta!
Karta on, et riigi raha (maksumaksjate raha) ohjeldamatuks raiskamiseks läheb!

31. jaanuar 2007, kell 21:39  

Postita kommentaar

<< Home