teisipäev, november 01, 2005

Nädala algab Jaapani, esimese miljoni ja "jätkusuutlikusega"

Nädala alguses jälle paar huvitavat artiklid siit ja sealt, et blogimismootor ikka korralikult tööle tõmmata.

Jaapanlased on hakkama saanud seadmega, mis võimaldab inimesi raadioteel juhtida. Põhimõtte iseeneset lihtne: paned vidina pähe, mis suunab vastavalt sellele, mis suunas sinu "juhtija" soovib, et sa liiguksid, väikese elektrivoolu sinu peast läbi - kas siis paremalt vasakule või vasakult paremale.

Esimesed katsetused ja prototüübid on juba täitsa olemas. Rakendustena nähakse esialgu videomängudelele täiendava dimensiooni andmist ja muusikale teatava "särtsakuse" lisamist.

Natuke kaugemas tulevikus nähakse võimalust rahvamasse suunata/juhtida, sõjalisi rakendusi, mille abil tehakse vastase väed kahjutuks inimesi tapmata. Üks huvitavamaid võimalusi oleks aga näiteks maailmaklassi balettitantsijate tantsu salvestamine ja siis kogemuse võimaldamine mitte tantsijatele...kuidagi moodi.

Midagi taolist oleks nagu mõnes filmis näinud (Brainstorm, Strange Days)
- - -
Apple'il on õnnestunud läbi iTunes'i müüa esimese 20 päevaga miljon filmi/videot/klippi. Kui ma saaks Losti vaadata järgmisel päeval ilma reklaamideta seal, kus ma tahan ja millal tahan legaalselt, siis miks mitte - 25 eeki ei tundu isegi eestlase jaoks suur summa.
- - -
Ross Clark paneb The Times'is tähele, mis on saanud "jätkusuutlikusest":
In the absence of any precise meaning, the concept of sustainability is pointless. It could mean virtually anything, and therefore means absolutely nothing. It has become merely a marketing slogan.
- - -
Ja lõpetuseks, George Takei a.k.a. Hikaru Sulu tuli "kapist välja".