esmaspäev, oktoober 24, 2005

Vaikne 'comeback'

Eelmist nädalat tabas järjekordne postituste põud, sest esimene moodul magistriprogrammist jõudis lõpule ning õppejõud otsustasid seda tähistada väikse kodueksamiga, mida saime siis nädal aega voolida.

Soojenduseks viited mõnedele huvitavamatele kirjatükkidele interneti avarustest, mis viimase nädala jooksul silma on jäänud.

Frederic Sautet, küsib kui tähtis roll peaks olema valimissüsteemil ühiskondlike muutuste võimaldamisel ja milline süsteem selleks kõige paremini sobib. Näidetena toob Sautet esile Saksamaa ja Uus-Meremaa.

Hüvasti, samizdat. Hiljuti selgus, et mõnedele USA agentuuridel (koostöös pankadega) on õnnestunud veenda printerite tegijad lisama salakoodi igale trükitud leheküljele, mis koosneb väikestest kollastest millimeetrisuurustest täppidest. Kuigi salakoodi lisamine sai alguse soovist valeraha "printijaid" kiiremini tabada võivad "täppidel" olla vägagi saatuslikud tagajärjed dissidentidele. EFF on õnneks asunud seda salapärast jälgimissüsteemi lahti harutama.

Wired võtab edukalt üles BPL (broadband over powerlines) teema lühikeses, kuid konkreetses artiklis, kus leidub üks huvitav mõte:
Utilities are interested in BPL not only because it offers a new revenue stream, but because it can add intelligence to their networks, allowing them to track power failures more rapidly.
Tuhanded mehed ostavad umbes 6500 USD eest endale hüperrealistlike inimese suuruseid "naissoost" nukke ja seda peamiselt "ühel" põhjusel. Kummaline, veider, võigastav, haige kuid samas üdini kütkestav lugu.

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Minus tekitas eelkõige huvi see printerite "salakood", mis on alles hiljuti esile kerkinud. Vaatasin nende "salakoodi" trükkivate printerite nimekirja ning avastasin, et lisaks enamus levinud laserprinteritele (tootjatelt nagu Canon, HP, Lexmark, EPSON, Kyocera) trükib ka minu töö juures kasutatav HP 2550N neid koode.

See lugu tekitab minus kõheduse tunnet eelkõige sellepärast, et neid "salakoode" on leitud 10 aasta vanuste printeritega trükitud paberitelt! Kui midagi nii laialdast suudeti ligi 10 aastat saladuses hoida, siis kerkib üles küsimus, et kas mingit "salakoodi" pole äkki lisatud sinu mobiiltelfoni, arvuti, digifotoaparaadi või CD/DVD põletajale? Kui veab, siis äkki 10 aasta pärast saame teada...

26. oktoober 2005, kell 11:22  

Postita kommentaar

<< Home